Wiek: 25 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 17 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 10:42 pm Stojak na didgeridoo
Witam, mam raczej nietypowe pytanie: w jaki sposób przechowujecie swoje didgeridoo?
Ja mam już dosyć wciskania ich za szafy, luźnego opierania o ścianę itp, a poza tym czeka mnie definitywna przeprowadzka na własne mieszkanie. Stąd szukam pomysłu na zrobienie stojaka, oparcia czy inne ustrojstwa, dzięki któremu możnaby ładnie poustawiać, powiedzmy, 10 instrumentów. Tak, żebym mógł z radością je oglądać i z łatwością po nie sięgać http://i00.i.aliimg.com/p.../Didgeridoo.jpg
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 9:01 pm
Źle się wyraziłem Nie tyle trudne do zrobienia, ale zajmuje sporo miejsca, jak na pokój, który zapewne wielki nie będzie. Ale i tak skłaniam się ku tej opcji.
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 298 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 11:16 am
w marketach budowlanych można kupić solidne kotwice-wkręty do ścian, są długie więc wystające końce owijasz miękkim sznurkiem i gotowe. Należy je tylko wkręcić pod pewnym kątem by rurka się nie skulała na ziemię.
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 12:49 pm
Zdecydowałem się w końcu na zrobienie "jeża". W odpowiednio szeroki pniak sosnowy (wcześniej oczyszczony z kory i wygładzony) powbijałem części drewnianych kijów od szczotek. Pozakładałem na to instrumenty. Zrobiłem 2 takie stojaki, na szczęście nie przewracają się, a ponakładane na "jeża" didgeridoo prezentują się świetnie. Póki co zrezygnowałem z lakierowania, bo dobrze jest mieć zapach sosny w pokoju:)
Polecam:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum