Mam pytanie- kupiłem sobie niedawno didgeridoo( tekowe), tanie było. Chodzi mi o budowe od środka bo dźwięków to one nie wydaje za dobrych, albo jeszcze nie potrafie grac. Przejde do sedna- czy normalnie jest prześwit w srodku didgeridoo czy nie , bo w moim od dzwona 20 cm jest dobrze czyli ścianka na grubość 1-1,5 cm potem patrzac się w głąb zalega jeszcze sterta drewna, a w nim wywiercona dziura(wiertarką).Czy to ma wpływ na wydobywane dżwięki. Nie powinno być przypadkiem tak że jak wrzuce np. monete to wypadnie ona drugim końcem a nie się zatrzyma gdzieś po drodze. Proszę o pomoc i dziękuje z góry
Oczywiście, jeśli wrzucisz np. jakiś przedmiot mniejszy od średnicy wlotu to powinien on bez problemów wypaść dzwonem. Didgeridoo to "zwykła" (dla nas niezwykła:)) rura z drewna z czystym kanałem. Widocznie kupiłeś jakiś niedorobiony lub źle wykonany egzemplarz, postaraj się ją jakoś przepchać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum