Wysłany: Sob Lip 03, 2010 3:40 pm didgeridoo z rury pcv
Witam, mam kilka pytań związanych z didgeridoo robionego z rury pcv
jeśli chodzi o malowanie rury pcv to czy wystarczy namalować wzorki farbami akrylowymi czy trzeba to jakoś utwardzać żeby się trzymało i było trwałe, nie odpryskiwało? a jeśli tak to czym- lakierem bezbarwnym?
a jeśli zapodam okleinę taką do mebli i okleję ją rurę pcv to podobne pytanie- jeśli namaluję na tej okleinie jakieś wzorki farbami akrylowymi to też trzeba to jakoś utrwalać- utwardzać itp?
czekam na propozycje!
ps.
może macie jakieś zdjęcia ukazujące Wasze didge z rur pcv? własnoręcznie zdobione
chętnie zobaczyłaby jak to wygląda i jaki efekt można osiągnąć przez różne zdobienia.
A więc do dzieła- chwalcie się
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 296 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 8:26 am
możesz również wyrzeźbić w pcv różne wzory ze zwierzętami, np sowami i kojotami, przyczepić pióra oraz koniecznie bawole rogi i będziesz mieć oryginalny grający indiański totem. Na pewno nie będzie wyglądał gorzej niż okleina
yrzeźbić w pcv różne wzory ze zwierzętami, np sowami i kojotami, przyczepić pióra oraz koniecznie bawole rogi
nocny, Twoje poczucie humoru mnie rozbraja
farba najlepiej olejna
na zmatowioną wcześniej papierem ściernym powierzchnię
im mniej warstw tym lepiej
lakier nada połysku
okleina pewnie ociepli barwę dźwięku, ale będzie wyglądać tandetnie
możesz rozgrzać rurkę opalarką do farby i pobawić się w profilowanie dzwonu tudzież ew. "sęków"
możesz też nakleić sznurek (też ociepli barwę) np. bawełniany taki jak mulina
będzie kolor, będzie i klimat
Mayali radzi Ci dobrze
Może garść wskazówek stąd Ci pomoże ?: http://www.copperman.co.u...doo/shaping.php
Przejrzyj zawartość Menu po lewej - masz tam potężną dawkę informacji co i jak, w tym didge z drewna - ja stąd korzystałem, gdy robiłem swoje pierwsze, drewniane .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum